شیرینیپزی فقط دنبالکردن دستور نیست؛ پر از نکات ریز و دانستنیهای جالبیه که میتونه نتیجهی کار رو حرفهایتر کنه. اینجا چند نکتهی کاربردی و جدید رو مرور میکنیم.
دانستنی های جذاب در مورد پخت کیک و شیرینی
- دمای مواد اولیه مهمتر از چیزییه که فکر میکنی؛ کره، تخممرغ و شیر باید همدما با محیط باشن تا بهتر با هم ترکیب بشن. کره سرد باعث ترکخوردن شیرینی میشه، و تخممرغ سرد پف کیک رو کم میکنه.
- آرد رو همیشه الک کن؛ الککردن آرد فقط برای حذف گلولهها نیست؛ باعث ورود هوا به آرد میشه و بافت کیک رو سبکتر میکنه.
- شکر فقط شیرینکننده نیست؛ شکر در پفکردن، رنگگرفتن و حتی حفظ رطوبت نقش داره. کمکردن شکر ممکنه بافت کیک رو خشک کنه.
- فر رو همیشه از قبل گرم کن؛ شروع پخت در فر سرد باعث میشه کیک خوب پف نکنه. دمای یکنواخت فر، پخت یکنواخت رو تضمین میکنه.
- قالب مناسب انتخاب کن؛ قالبهای تیره حرارت بیشتری جذب میکنن و ممکنه شیرینی زودتر برشته بشه. قالبهای روشن برای پخت یکنواختتر مناسبترن.
- زمان استراحت خمیر رو جدی بگیر؛ برای شیرینیهایی مثل کوکی یا پای، استراحتدادن خمیر در یخچال باعث بهترشدن بافت و جلوگیری از پخششدن زیاد در فر میشه.
- نمک رو حذف نکن؛ حتی در شیرینیها، مقدار کمی نمک باعث تعادل طعمها و برجستهشدن شیرینی میشه.
نکات طلایی برای پخت کلوچههای خوشعطر و خوشطعم
- کره رو بهدرستی نرم کن؛ کره باید در دمای محیط نرم باشه، نه ذوبشده. کرهی خیلی گرم باعث پخششدن بیش از حد کلوچه در فر میشه.
- خمیر رو استراحت بده؛ بعد از آمادهکردن خمیر، بذار حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال بمونه. این کار باعث میشه کلوچهها فرم خودشون رو حفظ کنن و بافت بهتری داشته باشن.
- شکر قهوهای برای بافت نرمتر؛ استفاده از شکر قهوهای باعث میشه کلوچهها رطوبت بیشتری داشته باشن و طعم کاراملیتری بگیرن.
- از چیپس شکلات یا مغزها با اندازه مناسب استفاده کن؛ اگر تکهها خیلی بزرگ باشن، ممکنه باعث ترکخوردن یا پخت نابرابر بشن. اندازهی متوسط یا خردشده بهتره.
- کلوچهها رو بیش از حد نپز؛ وقتی لبهها طلایی شدن و وسط کمی نرمه، از فر خارجشون کن. بعد از خنکشدن، خودشون سفتتر میشن.
- از کاغذ روغنی یا سینی نچسب استفاده کن؛ این کار باعث میشه کلوچهها راحت جدا بشن و تهشون نسوزه.
با رعایت این نکات ساده، میتوانید با اطمینان خاطر در آشپزخانه خود فعالیت کنید و شیرینی ها و کلوچه های خوش طعم و زیبایی رو بپزید .
برای یادگیری بیشتر در مورد کوکی ها و کلوچه ها ، در دورههای تخصصی آکادمی آشپزی بوراکس شرکت کنید!

